Pages

si cantik dan si kacak

Thursday, May 3, 2012

Everything will be fine

Assalamualaikum . . . .


21 weeks more ! less than 6 months ! preparation? Nothing?


Yes, kena sangat la tuh ! B2B kat luar semua dah bertungkus lumus prepare every single things tapi wanie? Angan2 tu dah lama ada dalam kepala, but belum terluah lagi dek perbuatan :)

Kalau nak buat LIST, rasanya terlalu banyak nanti. Impian tu macam2, nak tu, nak ni. Tapi rasanya lebih afdal kalau buat mana yang perlu, wajib dan bersederhana je kot. Ramai yang cakap, "Dik, kawen ni sekali seumur hidup, tak salah buat yang grand !" . Kan? Tapi apa cite lak kalau yang kawen dua tiga kali tu? :) No comment . . . .


Its ok la, as long majlis berjalan dengan baik, tetamu dapat dihidangkan dengan makanan yang sedap and superb, keluarga gembira, and also dengan tujuan menghebahkan mengenai pernikahan ni. So, tak de la sebarang suara2 kecil lagi, yang boleh menggangu ikatan ni. InsyaAllah.


Wanie bukan artis, bukan anak atok , eh dato' la.. Heee. Or bukan siapa2 nak dapat sponsor or whatsoever la kan. Tapi memang niat kat hati, nak buat majlis yang simple, happy and AWESOME. Tak perlu nak berhabis berpuluh2 ribu, cukup la apa yang mampu. Mana la tau, dengan idea nak DIY few things yang mampu, boleh membantu wanie untuk beli PREVE baru tuh nanti ! Proses penjimatan sedang diadakan, so harap maklum .


Yang penting :


”Tidak sempurna dan lengkap seseorang mukmin kemudian daripada taqwa kepada Allah itu yang terlebih baik daripada isteri yang solehah. Apabila dipandang menyukakan hati, apabila disuruh ia taat. Dan apabila tiada suaminya ia memelihara maruah diri (kehormatannya) dan harta suaminya.” (maksud hadith).

Kehidupan selepas ikatan pernikahan lebih penting. Proses pembelajaran tak pernah habis. Kawin muda? Tak jadi masalah. Kena banyak belajar cara nak, HADAPI DENGAN TENANG .:)
No comments: